Comite's binnenstad willen meer info RijnGouweLijn

Comité’s uit de Leidse binnenstad willen meer informatie over de verschillende trace’s van de RijnGouweLijn waar de burger uit kan kiezen tijdens het referendum dat in december wordt gehouden. Dit schrijven ze in een brief aan wethouder John Steegh. Men vind dat tot nu toe door de voorstanders van een tracé door de binnenstad alleen gewezen is op de voordelen daarvan. De comité’s vinden dat alle voor- en nadelen evenwichtig in beeld moeten worden gebracht. Volgens hen zal het afsluiten van de Breestraat voor auto- en busverkeer, indien gekozen wordt voor een RGL door de binnenstad, een aantal negatieve effecten hebben die nog niet zijn onderzocht.

De comité’s geven aan dat de auto’s, stads- en streekbussen en busjes van het Stadparkeerplan, die nu nog wel door de Breestraat mogen rijden, een andere route moeten kiezen. Dit zal leiden tot een extra belasting van de Singels en de Hooigracht. Omdat op deze routes in vergelijking tot de route via de Breestraat veelvuldig filevorming optreedt en deze routes langer zijn, leidt dit tot langere reistijden en extra belasting van het milieu.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×