Romeinen komen naar Leiden

In het kader van de introductie van de nationale LIMES-kaart, zijn vandaag de Romeinen weer even terug in Leiden. Tussen 14.00 en 16.00 uur zullen ze op de Haarlemmmerstraat het verhaal over de oude Romeinse grens, de zogenaamde Limes vertellen en gratis de LIMES-kaart uitdelen aan iedereen die geinteresseerd is in het Romeinse verleden van ons land. Limes is de grens van het voormalige Romeinse Rijk en het grootste archeologische monument van ons land. In Nederland loopt de Limes van Katwijk via de oude Rijn langs Arnhem naar Duitsland. Het verhaal over de Limes en andere leuke weetjes over de Romeinse tijd kan men terugvinden in de nationale LIMES-kaart.

De kaart is na vandaag gratis verkrijgbaar bij de VVV en musea. Meer info is te vinden op www.limes.nl .

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×