De deelnemers in de Oude Kooi.

Wethouder en raadsleden bezoeken Leiden Noord en Zuid

Op uitnodiging van woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet, brachten wethouder van stedelijke ontwikkeling en wonen Marc Witteman, de raadscommissie Ruimte en Bereikbaarheid en ambtenaren van de gemeente Leiden op 30 juni een bezoek aan Leiden Noord en Zuid. Tijdens de bijeenkomst maakten de raadsleden kennis met het bezit van de woningcorporatie en kregen ze informatie over de visie en plannen van de Sleutels van Zijl en Vliet voor de komende jaren. De bijeenkomst startte bij voetbalvereniging Roodenburg in Leiden Noord, vervolgens ging de reis naar de zoonzorgcombinatie Noorderlicht. Hier werden de gemeenteraadsleden voorgelicht over een systeem dat is ontwikkeld om woningen te classificeren

Later op de dag werd de Genestetstraat in Leiden Zuid bezocht. De bouwkundige staat van de woningen kan niet meer verholpen worden door groot onderhoud. Er is daarom, in nauw overleg met de bewoners, besloten tot sloop van de bijna 130 woningen en nieuwbouw van 80 eengezinswoningen. De bewoners worden actief betrokken bij de verdere vormgeving van het plan.

Daarna ging het bezoek naar Leiden Zuidwest. In deze wijk zal na de zomer gestart worden met de verkoop van woningen met korting (Koopgarant). Vervolgens langs het in aanbouw zijnde appartementencomplex voor senioren: de Lepelaar. Tot slot is de wijk de Oude Kooi bezocht. Hier heeft onderzoek vastgesteld dat er sprake is van scheefstand en scheurvorming. Voor dit gebied zal in overleg met de bewoners een gebiedsvisie worden ontwikkeld.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×