Het contract wordt overhandigd door mevrouw Rimke Geels, adviserend geneeskundige bij Zorg en Zekerheid en ondertekend door de heer G.H. de Groot, directeur van de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Zorg en Zekerheid tekent contract met Obesitas

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid heeft een contract getekend met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK), centrum voor behandeling van overgewicht. Mensen die lijden aan extreem overgewicht en die in aanmerking komen voor een maagband, kunnen in de NOK terecht voor intensieve voor- en nazorg. Patiënten van de NOK behalen goede resultaten in het verliezen van gewicht doordat er verschillende specialisten bij betrokken zijn. Marielle Luttik, zorgmanager bij Zorg en Zekerheid: “Patiënten met ernstig overgewicht hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen. Het is voor deze patiënten belangrijk om hun gewicht te verlagen. Hierdoor verminderen medische risico’s en verhoogt hun kwaliteit van leven.”

Sommige patiënten met zeer ernstig overgewicht lukt het vaak, ondanks vele pogingen, niet om af te vallen. Luttik: “Voor die patiënten kan een maagband als laatste redmiddel een oplossing bieden. Naast de maagband is ook een verandering van leefstijl nodig. Zo’n operatie en gedragsverandering is voor patiënten echter niet eenvoudig. De Nederlandse Obesitas Kliniek begeleidt mensen hierbij. Ook mensen die uiteindelijk niet met een operatie te helpen zijn, kunnen in aanmerking komen voor begeleiding door de NOK.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×