CDA stelt vragen over Beleidsregels Bijzondere Bijstand

Het CDA Leiden heeft het college om opheldering gevraagd over de afhandeling van een aanvraag om bijzondere bijstand door een bijstandsgerechtigde. Het CDA heeft zich verbaasd over de strenge toepassing van de onlangs gewijzigde Beleidsregels Bijzondere Bijstand. Bij een cliënt van de Sociale Dienst, die al zeer veel jaren bijstand ontvangt en daardoor in aanmerking kan komen voor bijzondere bijstand, had de koelkast het begeven. Zij belde de Sociale Dienst en kreeg daar via de afdeling voorlichting te horen, dat zij een formulier moest komen halen dat zij moest invullen en terugsturen.

Hierna zou haar na minimaal 2 en maximaal 6 weken meegedeeld worden of zij op grond van de witgoedregeling voor bijzondere bijstand tot de aankoop van een nieuwe koelkast zou kunnen overgaan. Tevens werd haar meegedeeld, dat, als zij een koelkast zou kopen, voordat over haar verzoek was beslist, zij haar recht op deze bijstand zou verspelen.

Het CDA vindt dat een koelkast tot één van de meest belangrijke huishoudelijke apparaten gerekend moet worden en dat de aanvraag zich midden in een periode van een hittegolf afspeelde. Zij vraagt zich af of er onder deze omstandigheden niet van de strikte regels afgeweken had kunnen worden. Bovendien vindt het CDA dat de jaarlijks zeer aanzienlijke onderschrijding op de post bijzondere bijstand door dit soort gevallen verklaard kan worden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×