Studentenverenigingen goed voor studie

Leidse studenten die lid zijn van een studentenvereniging hebben meer kans hun studie succesvol af te ronden. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit. Rector magnificus Douwe Breimer maakte dat maandag bekend bij de opening van de introductieweek voor nieuwe eerstejaars. Dat meldt de Telegraaf. De conclusie is gebaseerd op de studieresultaten van de groep voltijds eerstejaarsstudenten die in september 1998 met hun studie begonnen.

Het studierendement na zes jaar is hoger bij de groep van leden van Leidse studentenverenigingen dan binnen de groep van niet-leden. Het verschil tussen beide groepen wordt groter na zeven en na acht jaar studie. Maar ook na twee jaar propedeuse blijkt het ‘verenigingseffect’ al aanwezig. Bovendien blijkt dat studenten die lid zijn van een vereniging minder snel met hun studie stoppen.

Breimer is voorstander van het verenigingslidmaatschap. De rector moedigde de eerstejaars aan zich bij een van de twintig verenigingen aan te sluiten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×