Speeltuin 'Rondom de Maredijk' heropend

Zaterdagmiddag om 14.00 uur opent wethouder Gerda van den Berg van Onderwijs, Welzijn en Zorg de opnieuw ingerichte speeltuin ‘Rondom de Maredijk’. De speeltuin is voor kinderen open vanaf 13.30 uur. De speeltuin is helemaal opnieuw ingericht en de gevaarlijke toestellen zijn weggehaald, zodat de tuin weer voldoet aan de eisen van de Wet Veiligheid van Speelgelegenheden. Er is een stenen pad aangelegd tussen de toestellen om de toegankelijkheid te verbeteren, ook voor mindervaliden. Bovendien zijn een aantal toestellen verplaatst om de speelwaarde van de tuin te vergroten en is er een afgescheiden peutergedeelte gemaakt zodat er beter zicht op de kleintjes is en zij niet verdwijnen tussen de grotere kinderen.

Speeltuin ‘Rondom de Maredijk’ is de eerste speeltuin uit de tweede fase van het Deltaplan speeltuinen die klaar is. Het Deltaplan speeltuinen wordt uitgevoerd onder leiding van de NUSO, de Landelijke Organisatie voor Speeltuinwerk en Jeugdrecreatie. Een adviesgroep, waarin onder andere de gemeente en de Leidse Bond van Speeltuinverenigingen (LBS) zitten, begeleidt de uitvoering.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×