Fors meer verlies voor Crucell

Het Leidse biotechnologiebedrijf Crucell heeft vandaag zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat het verlies in het tweede kwartaal is opgelopen tot bijna 26 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bleef het verlies beperkt tot 3,3 miljoen. Het grotere verlies komt voor een deel door de gestegen uitgaven aan onderzoek en productontwikkeling. Het bedrijf moest ook kosten maken voor de integratie van het overgenomen Zwitserse Berna Biotech.

Wel steeg, met name door de overname van Berna, de omzet naar 18,9 miljoen euro. Crucell dat nog nooit winst heeft gemaakt handhaaft zijn omzetverwachting voor het hele jaar op 130 tot 150 miljoen euro.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×