Eske van Egerschot (2e van rechts) in 2003 op campagne in Leiden met Ayaan Hirsi Ali, Melanie Schultz en de huidige lijsttrekker Mark Rutte. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leids VVD-kamerlid niet verkiesbaar

Het Leidse VVD-kamerlid Eske van Egerschot stelt zich na 2,5 jaar Kamerlidmaatschap niet beschikbaar voor een nieuwe periode. In 2004 kwam zij de Kamer in als opvolger van Frank de Grave. Van Egerschot is teleurgesteld in haar 38e plek op de concept-kandidatenlijst. Dat is dezelfde plek als vier jaar geleden. Zij heeft vervolgens besloten zich niet meer verkiesbaar te stellen.

Van Egerschot zegt blij te zijn met de politieke ervaring die ze heeft opgedaan. Daarmee denkt ze haar voordeel te kunnen doen in haar oude vakgebied; het ondernemingsrecht. Van Egerschot zal wel actief blijven voor de VVD.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×