Jessica van Elswijk tijdens de instructiebijeenkomst

ROC leerlingen helpen Stadstoezicht tijdens autovrije zondag

Tijdens de autovrije zondag op 17 september zullen leerlingen van de ROC Leiden-opleiding Orde & Veiligheid het verkeer in Leiden regelen. Samen met de Gemeentelijke opsporingsambtenaren van Stadstoezicht leiden zij het verkeer om door middel van wegafzettingen. Hierdoor kunnen in de binnenstad diverse activiteiten plaatsvinden. Ook leerlingen van de ROC Leiden-opleiding Horeca zijn behulpzaam bij activiteiten als de skeelertocht en de voetbalwedstrijd. Tijdens de dikkebandenrace zullen zij appels uitdelen aan het publiek.

Jessica van Elleswijk, eerstejaars leerling, is enthousiast en staat te popelen om aan de slag te gaan. “Ik vind het heel leuk om mee te werken en verheug me erop om mensen te helpen hun weg te vinden rond het centrum van Leiden. Op school hebben we van een verkeersadviseur van de politie Hollands Midden een instructie gehad. Ik ben nu bevoegd verkeersregelaar en mag bij allerlei evenementen het verkeer regelen.”

De autovrije zondag is een onderdeel van het project Geef Leiden lucht en heeft een sportief en milieuvriendelijk karakter. Meer informatie vindt u op www.leiden.nl/autovrijezondag

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×