Diaconessenhuis scoort goed

Het Diaconessenhuis Leiden staat op de 17e plaats van de AD Top 100. Vorig jaar was dat nog de 56e plaats. Afgelopen weekend publiceerde het AD voor het derde jaar deze lijst. Het AD baseert zich op gegevens die ziekenhuizen verplicht naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg moeten sturen: de zogeheten prestatie-indicatoren.

Het Diaconessenhuis scoort maximaal op een flink aantal indicatoren zoals de registratie doorligwonden, preventie wondinfecties, pijnmeting, laparoscopische galblaasoperaties en de aanwezigheid van een hartfalenpoli. De score is 74% van de maximumscore van 79, terwijl de nummer 1, Medisch Centrum Leeuwarden, 82% scoort.

Verbeteringen zijn nog mogelijk onder andere bij operaties van buikslagaders, acute pijnservice en het meten van het effect van pijnbestrijding. Het oordeel van patiënten wordt ook meegewogen. Het Diaconessenhuis krijgt een 7 op een schaal van 12. Een werkgroep heeft zich dit jaar ingespannen om de prestatie-indicatoren van het Diaconessenhuis goed te registreren. Dit heeft nu vruchten afgeworpen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×