Roadshow Schone Voertuigen

De Milieudienst West-Holland organiseerde afgelopen donderdag op het terrein van de afdeling Gemeentewerken aan de Kenauweg de Roadshow Schone Voertuigen. Ambtenaren en bestuurders van de gemeenten uit de regio, die verantwoordelijk zijn voor het wagenpark, konden tijdens de Roadshow schone voertuigen uitproberen. Er werden milieuvriendelijkere alternatieven voor bijvoorbeeld vuilniswagens, bedrijfsbusjes- of scooters gedemonstreerd. Vragen als: Wat voor schone voertuigen zijn er eigenlijk? Wat bieden ze? Wat zijn de voordelen? en Wat zijn de kosten? kwamen tijdens de roadshow aan de orde. Er werd een heel scala aan auto’s en scooters gedemonstreerd.

De deelnemers, werkzaam bij gemeentelijke afdelingen als gemeentewerven, plantsoenendiensten, wijkvoorzieningen of openbare werken van de gemeenten uit de regio, waren zeer tevreden over de grote diversiteit aan wagens en de mogelijkheid om deze uit te proberen. Zo waren er een bedrijfsbus op aardgas, een vuilniswagen met roetfilter, een plantsoenendienstwagentje op elektriciteit, een personenwagen op (bio)et­ha­nol, een hybride personenauto (benzine en elektriciteit) en een waterstofscooter.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×