Dag van de Stage bij Kamer van Koophandel

Woensdag organiseert de Kamer van Koophandel de Dag van de Stage. “Regelmatig horen we dat het voor bedrijven moeilijk is om een leerling of student te vinden voor stages, leerplekken of afstudeerprojecten. Brancheorganisaties, zoals de Metaalunie, voorzien een groot tekort aan vakkrachten. Als Kamer van Koophandel vinden we deze ontwikkeling uitermate zorgwekkend, daarom proberen we er samen met andere partijen wat aan te doen,” zo laat de KvK weten.

Met de aantrekkende economie wordt het voor bedrijven steeds moeilijker om goed gekwalificeerd personeel te vinden. De werkgelegenheid neemt toe en dus valt er voor de werknemer meer te kiezen. Als een ondernemer wil investeren in de toekomst van zijn bedrijf is het van belang dat hij al vroegtijdig contact legt met toekomstige werknemers. Het creëren van leerplekken en het verwelkomen van stagiaires is daarvoor een prima manier. Er is gebleken dat ruim 60% van de MBO’ers hun eerste baan vindt bij het bedrijf waar zij ook stage hebben gelopen.

De Dag van de Stage begint met een ondernemersontbijt bij de Hogeschool Leiden. Vervolgens geven ondernemers op diverse VMBO- en MBO-scholen gastlessen. Ook is er de mogelijkheid om te speeddaten om zo ter plekke stageafspraken maken met leerlingen van VMBO en MBO. Het geheel wordt afgesloten met een stagedebat in Holiday Inn.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×