Leidse treinreizigers slecht af met nieuwe NS dienstregeling

Leiden staat in de top 15 van verslechteringen die de nieuwe dienstregeling van de NS met zich meebrengt. Dat meldt RTV West op basis van een overzicht dat is samengesteld door GroenLinks in de Tweede Kamer. Duizenden reizigers zouden er fors op achteruit gaan, als de treinen volgens het nieuwe spoorboekje gaan rijden. Een forens van Voorburg naar Utrecht is dan 12 minuten langer onderweg, vanuit Leiden is er een vertraging van 5 minuten. Studenten die vanuit Delft naar Nijmegen reizen moeten rekenen houden met een extra reistijd van 16 minuten.

GroenLinks-Kamerlid Duyvendak is overstelpt met e-mailtjes van bezorgde reizigers. Een man uit Zoetermeer dreigt zelfs zijn baan op Schiphol te verliezen door de nieuwe dienstregeling van de NS. De spoorwegen en minister Peijs ontkennen dat veel mensen er op achteruit gaan. Zij stellen dat het onderzoek van GroenLinks niet deugt.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×