Nu ook voorkeurstemwijzer voor komende verkiezingen

De Stichting Het Nieuwe Stemmen heeft de ‘voorkeurstemwijzer’ www.wiekiesjij.nl gelanceerd. Met deze stemwijzer kunnen kiezers uitvinden welke punten de 480 potentiële kamerleden van belang vinden. Bij de vorige verkiezingen stemde 80% van alle kiezers op een lijsttrekker. Met de voorkeurstemwijzer kunnen kiezers makkelijker een voorkeurstem uitdelen.

Bij de nieuwe stemwijzer kunnen kiezers aangeven welke eigenschappen ze belangrijk vinden voor een politicus. De voorkeurstemwijzer geeft vervolgens een overzicht van alle kandidaten die aan die criteria voldoen.

Bij de ontwikkeling van de voorkeurstemwijzer heeft de Stichting Het Nieuwe Stemmen samengewerkt met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) dat de reguliere stemwijzer heeft ontwikkeld.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×