Onderzoek alternatieve geneeswijze weggegooid geld?

Moet er onderzoek gedaan worden naar alternatieve geneeswijzen? Of is dit onderzoeksgeld weggegooid geld? Op 4 november jongsleden kreeg ‘Zorg Onderzoek Nederland en Medische Wetenschappen’ (ZonMw), de ‘Meester Kackadorisprijs’ van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) uitgereikt. ZonMw bevordert naar de mening van de VtdK de kwakzalverij in Nederland door het uitzetten van onderzoeksgelden op het gebied van alternatieve geneeswijzen. ZonMw reageerde verbaasd en aanvaardde de prijs niet. Science Café Leiden zet de hoofdrolspelers, op 28 november, nogmaals tegenover elkaar. Drs. Henk J. Smid, directeur van ZonMw en prof.dr. Henk Timmerman, oud-voorzitter van de VtdK, hebben zich bereid verklaard om de discussie opnieuw aan te gaan. Het debat zal worden geleid door Ria Bremer, onder andere bekend van het televisieprogramma Vinger aan de Pols.

Science Café Leiden is dé ontmoetingsplaats voor wetenschappers en geïnteresseerden in de wetenschap in Leiden. Elke vierde dinsdag van de maand zal er een Science Café worden georganiseerd met onderwerpen variërend van ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Het Science Cafe streeft ernaar een open en informele discussieplaats te zijn, waarbij iedere inbreng welkom is. Per avond wordt een aantal prominente wetenschappers uitgenodigd om het onderwerp te introduceren. Hierna staat het iedereen vrij om mee te discussiëren, vragen te stellen, kennis op te doen of een mening te vormen.

Science Café Leiden heeft plaats in café Buddhas, Botermarkt 20, Leiden, en begint om 20:00 u. De zaal is al vanaf 19:30 u geopend. De toegang is gratis. Kijk voor meer actuele informatie op de website van Science Cafe leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×