Restaurant Dende op vierde plaats in AD-koffietest

Met een gemiddeld cijfer van 6.75 is restaurant Dende, Nieuwe Rijn 5, Leiden op de vierde plaats beland in de nationale koffie- en cappuccinotest van het Algemeen Dagblad. Dende schenkt het merk Bocca. De koffie scoorde een cijfer 8.5. Temperatuur 72 graden Celsius, prijs € 1.70. Conclusie: Sterk gezet, maar voortreffelijk. Aangenaam zoet en donker. Cappuccino, cijfer 5, temperatuur 52 graden Celsius, prijs € 1.80. Conclusie: Veel te koud geserveerd, laat geen geur los. Wel prima melange. Jammer van deze miskleun. Café van Bleijswijk in Enkhuizen schenkt de beste koffie van Nederland.

Algemene conclusie: Dende had de test zomaar kunnen winnen als het personeel les had gehad. Nu moet arme jongen het wiel weer uitvinden.

In Dende kunt u genieten van bijzondere en zeer smaakvolle koffie. Dende vindt koffie erg belangrijk en het personeel besteedt er veel aandacht aan. Daarom hebben zij samen met Bocca coffee een unieke melange van bonen samengesteld.

Bocca is een Amsterdams bedrijf dat haar bonen direct van verschillende koffiecorporaties vanuit de hele wereld betrekt. Het grootste deel van deze 100% Arabica bonen komt uit Ethiopië, de bakermat van de koffie. Bocca zorgt voor “fair trade” handel, zodat de boeren een goede prijs voor hun koffie krijgen, welke ze overigens op biologische wijze verbouwen.

Vervolgens worden de bonen in Amsterdam in kleine hoeveelheden gebrand, waarna ze gemengd worden tot de perfecte verhouding is ontstaan die zorgt voor een goede crema en een stevige body.

De toewijding van alle betrokken schakels, van de koffieboer tot aan de ober die uw koffie bereidt, proef je in de koffie terug.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×