Maandelijkse boekenmarkt in hartje Leiden

Met ingang van 26 november zal er op de Botermarkt in Leiden, maandelijks een boekenmarkt gehouden worden. Deze boekenmarkt zal plaatsvinden op iedere laatste (koop-)zondag van de maand van 10.00 uur tot 17.00 uur en telt bij aanvang 25 kramen. De markt wordt georganiseerd door Antiquariaat Kollektorsitem, in navolging van het succes van de maandelijks boekenmarkt in Haarlem. De eerste, door Kollektorsitem georganiseerde boekenmarkt in Haarlem, in 1996, telde 9 kramen. De daarop volgende seizoenen groeide het aantal kramen gestaag van 20 naar 50. Om vraag en aanbod in balans te houden is besloten een maximum van 40 kramen in te stellen. In 2007 gaat deze boekenmarkt in Haarlem, met maandelijks 40 kramen, het tiende jaar in met een groeiende wachtlijst van standhouders die graag aan de markt willen deelnemen.

De boekenmarkt in Leiden is gevolg van de ambitie van Antiquariaat KollektorsItem om soortgelijke evenementen ook in andere steden te organiseren. Zij zullen als organisator, maar ook als standhouder op de Leidse boekenmarkten aanwezig zijn. De standhouders komen zowel uit Leiden zelf, als uit de wijde omgeving. Er worden gebruikte en antiquarische boeken gepresenteerd van allerlei onderwerpen; voor ieder wat wils!

Op de zondagen, dat deze markt samen valt met de stoffenmarkt, in april en oktober, zal uitgeweken worden naar de nabij gelegen, zeer fraaie locatie van de Hooglandsche Kerkgracht.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×