Het lichaam van de kunstenaar in de liturgie

Op woensdag 6 december presenteert kunstenaar en onderzoeker Stefan Belderbos de stand van zijn promotieonderzoek, getiteld ´Het lichaam van de kunstenaar in de liturgie´, dat raakvlakken heeft met zowel theologie als kunsten. Het is een interdisciplinair, exploratief-experimenteelonderzoek naar de mogelijke integratie van kunstperformances in de liturgie.

Onderdeel van dit onderzoek vormde een experimentele oecumenische kerkdienst waarin meerdere kunstperformances zijn geïntegreerd. De centrale vraag is, of de symbooltaal van kunst- en liturgische performance, samengesmeed tot een geheel, onder de regie van de kunstenaar, kan leiden tot religieuzeervaringen bij de deelnemers.Tijdens de presentatie toont Stefan Belderbos onder andere videobeelden en foto’s van een try-out van de viering op 28 oktober in de Antoniuskerk in Utrecht.De presentatie vindt plaats in de Collegezaal van het Scheltemacomplex en start om 20.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×