Energieke uitvoering van klassieke Othello

Op woensdag 20 en donderdag 21 december is de voorstelling Othello (door het Nationale Toneel en Annette Speelt) te zien in de Leidse Schouwburg. De regie is in handen van regisseur Johan Doesburg (Hamlet, King Lear). De jonge generatie acteurs is bruisend en overrompelend en dat maakt deze klassieke vertelling tot een energieke voorstelling: ‘De donkere vreemdeling Othello (Thijs Römer) gaat het in Venetië voor de wind. Deze moedige buitenlandse krijger is begonnen als slaaf en heeft zich uiteindelijk letterlijk vrijgevochten. Op basis van zijn verdienste dringt Othello door tot de hoogste kringen van Venetië, maar hij blijft een buitenstaander en is daardoor altijd kwetsbaar.

Othello raakt verliefd op Desdemona (Anniek Pheifer), dochter van een machtige senator, en trouwt met haar in het geheim. Jago (Michel Sluysmans), strijdmakker en beste vriend van Othello, ziet zijn hechte band met Othello verzwakken. Uit wraakzucht en jaloezie bedenkt Jago een list. Al liegend en manipulerend laat hij Othello geloven dat Desdemona hem bedriegt. Desdemona is onschuldig, maar Othello ziet het verraad van zijn vriend aan voor oprechtheid en de liefde van zijn echtgenote voor overspel. Een alles verzengende liefde slaat om in nietsontziende haat’.

Op beide avonden wordt er voorafgaand aan de voorstelling Othello een inleiding gegeven in de Bonbonnière. Op woensdag 20 december wordt de inleiding gegeven door Mieke Taat en op donderdag 21 december door Saskia van der Schaaf. De inleidingen beginnen om 19.30 uur en zijn een kosteloze service voor bezoekers van de voorstelling. Men wordt verzocht, in verband met de maximale capaciteit van 50 personen, zich hiervoor op te geven bij de kassa van de Leidse Schouwburg. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur.

Reserveren voor Othello is mogelijk via de kassa van de Leidse Schouwburg. Deze is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op maandag en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. De kassa is bereikbaar op telefoonnummer: (071) 5163888. On line kaartverkoop is mogelijk via www.leidseschouwburg.nl.

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×