Nominatie integratieprijs stimulans voor Portaal

De nominatie van het project ‘multicultureel kookspektakel’ voor de prijs Parels van Integratie 2006 is een enorme stimulans voor de organisator Portaal Leiden. De corporatie is uiteindelijk net buiten de prijzen gevallen, maar dat vindt Lex de Boer, directeur van Portaal Leiden, niet erg. ‘Winnen is niet het belangrijkste. De nominatie is een erkenning dat we goed bezig zijn.’Portaal heeft de focus gericht op de goede buurten, zegt De Boer. ‘De basis daarvoor is uiteraard een goed woningbestand en schoon, heel en veilig. Maar daarna komt de sociale samenhang. Voor Portaal is dat een speerpunt.’

Voor de integratieprijs, een initiatief van het landelijke Kennisnet Integratiebeleid en Etnische Minderheden (KIEM), waren 117 projecten aangemeld. Het kookspektakel was het enige corporatieproject. Tijdens de prijsuitreiking op 27 november 2006 in Amsterdam bleken veel vertegenwoordigers van gemeenten verbaasd over het feit dat woningcorporaties zich met sociale samenhang bezighouden. De Boer: ‘Dat vond ik redelijk schokkend. Ik heb continu moeten uitleggen dat corporaties dit ook doen.’

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×