Ruud Koole: ‘Politiek ís niet eenvoudig!’

Steeds meer Nederlandse politici raken in de ban van het populisme, vindt politicoloog en oud-PvdA-voorzitter prof.dr. Ruud Koole. Dat is gevaarlijk voor het functioneren van de democratie. Politiek ís niet eenvoudig en voor goede oplossingen zijn compromissen nodig. Vrijdag 8 december houdt hij zijn oratie onder de titel ‘Politiek en tegen-politiek in de Nederlandse democratie’.Ruud Koole was een kleine vijf jaar partijvoorzitter van de PvdA. Op 9 december 2005 nam hij afscheid van die functie. Op 1 januari 2006 trad hij aan als hoogleraar Politicologie in Leiden. Zijn leeropdracht: Politicologie, in het bijzonder de Nederlandse politiek en haar institutionele ontwikkeling. Hij werkt sinds 1989 aan de Leidse universiteit. Gedurende de jaren van zijn partijvoorzitterschap was hij voor 0,1 van zijn werktijd aan de universiteit verbonden en bleef hij college geven.

Prof.dr. Ruud Koole spreekt zijn oratie uit op vrijdag 8 december, om 16.15 uur precies. Plaats: Poortgebouw, Rijnsburgerweg 10 te Leiden. Wie de oratie wil bijwonen kan zich aanmelden op www.oraties.leidenuniv.nl. Vrijdag om 16.00 uur staat de tekst van de oratie op de homepage van de Universiteit Leiden

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×