Dankzij Koopgarant, goedkoper een eigen huis

Begin 2007, biedt Woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet als eerste in Leiden, ook mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om een woning te kopen. Aan de hand van Koopgarant, een constructie waarbij de koper een korting van 25% op de koopprijs krijgt en de corporatie de woning altijd terugkoopt, biedt Woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet, huurders de mogelijkheid om hun woning te kopen. Winst of verlies wordt door beide partijen gedeeld, waardoor het risico minimaal is, aldus de corporatie. Het onderhoud blijft in handen van de Sleutels van Zijl en Vliet.

Wanneer de bewoner de huurwoning niet wil kopen, mag hij deze gewoon blijven huren. Zodra de huurder verhuist, wordt de woning via Woonzicht.nl aangeboden. Wanneer dit geen kopers oplevert, wordt de woning via de aantrekkelijke koopvoorwaarden aangeboden op de vrije markt. Met de mix van huurders en kopers die door deze, regeling ontstaat, hoopt de corporatie de leefbaarheid in de wijken te bevorderen.In januari organiseert de Sleutels van Zijl en Vliet een informatiebijeenkomst voor de bewoners van de Haviikshorst, het eerste complex waar de Koopgarantregeling start.De koopgarantregeling, die al door een aantal woningcorporaties wordt gehanteerd, is betrouwgbaar volgens de Vereniging Eigen Huis, die bijgedragen heeft aan de ontwikkeling ervan. Ook is de constructie goedgekeurd door het ministerie van VROM en het ministerie van Financiën.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×