Ode aan de vrouw in Leidse Waag

Op woensdag 20 december presenteer Calefax haar multimediale totaalervaring als ‘Ode aan de vrouw’. Niets minder dan dat willen de vijf blazers van ensemble Calefax hun publiek voorzetten. Op hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot spelen zij composities, die zijn bedoeld als hommage aan het schone geslacht. Saxofonist en programmeur Raaf Hekkema: “Calefax omarmt de vrouw in al haar facetten: lieftallig, verleidelijk, machtswellustig, humeurig, (on)opgemaakt, sprankelend, troostend, als oorsprong van het bestaan of als einde van ’s mans waardigheid”. Twee kunstenaressen zorgen voor visuele aanvulling. Lynne Leegte bouwt met kunstwerken een prikkelend toneelbeeld. De spraakmakende kunstenares en VJ Danielle Kwaaitaal projecteert een hallucinerende beeldenstroom.

Calefax maakt al jaren furore met fantasievolle programma’s. Zowel in oude als hedendaagse muziek boekt het ensemble succes. In het programma ‘Ode aan de vrouw’ putten zij uit repertoire van meerdere eeuwen zoals: middeleeuwse hoofse ballades, de vijftiende-eeuwse Missa de Beata Virgine van Josquin Desprez, een madrigaal van zestiende-eeuwer Gesualdo, composities van Rameau, Purcell, Debussy en Duke Ellington, en een nieuw werk van Chiel Meijering.

Danielle Kwaaitaal, bekend uit de hipste Amsterdamse clubscene, projecteert achter de musici een remix van haar succesvolle project FLO. In dat videowerk wordt de vrouw geportretteerd in droomachtige sensuele onderwaterbeelden. Speciaal voor deze voorstelling ontwikkelde Kwaaitaal ook nieuwe beelden.

De Waag, Woensdag 20 december, aanvang: 20.15 uur Toegangsprijs: € 20,–. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×