Galapagos ontvangt 2,4 miljoen dollar

Galapagos nv en het Amerikaanse Amgen breiden hun samenwerking uit naar 2008. Het biotechnologiebedrijf uit Leiden ontvangt daarvoor een vooruitbetaling van $2,4 miljoen, als voorschot op de dit jaar te maken onderzoekkosten, zo meldt Galapagos woensdag voorbeurs. Daarnaast zal Galapagos inkomsten verkrijgen in de vorm van betalingen voor onderzoek, voor toegang tot zogeheten molecuulcollecties en technologieen, plus succesbetalingen. BioFocus DPI, de servicedivisie van Galapagos, werkt al samen met Amgen op het gebied van geneesmiddelenontwikkeling. De samenwerking dateert al sinds 2003.

In de uitgebreide overeenkomst is nu ook het gebruik opgenomen van de BioFocus DPI 700.000 synthetische molecuul-collecties, alsook de chemische verbindingen van micro-organismen. Amgen is het grootste biotechbedrijf ter wereld.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×