Politie rolt criminele organisatie in harddrugs op

Na vier maanden onderzoek heeft Politie Hollands Midden een criminele organisatie opgerold die handelde in harddrugs. De organisatie hield zich voornamelijk bezig met de in- en verkoop van cocaïne. Elf verdachten werden tijdens het vooronderzoek opgepakt. Van deze personen zitten er nog zeven vast, drie van hen werden in Rotterdam aangehouden. Vanmorgen heeft de politie in Leiden, Leiderdorp en Amsterdam nog eens zestien aanhoudingen verricht. Ondanks het groot aantal aanhoudingen verwacht de politie in de toekomst nog meer personen aan te houden.

De politie kwam de organisatie op het spoor na klachten van omwonenden, deze hadden ondermeer last van de bezoeken van junks die zorgden voor geluidsoverlast. Op basis van anonieme tips, politieonderzoek en eerste aanhoudingen sloot het web zich rond de organisatie.

Bij de doorzoekingen van vanmorgen werden in totaal 14 panden bezocht. Twaalf daarvan in Leiden, waar de kern van de organisatie zich bevond. Daarnaast werden er verdachten aangehouden in een pand in Leiderdorp en Amsterdam. De aanhoudingen vonden vanmorgen vroeg gelijktijdig plaats. Bij de invallen, waarbij meer dan 100 agenten werden ingezet, werd in samenwerking met justitie tevens gezocht naar verdovende middelen en geld. In een aantal gevallen werd er ook daadwerkelijk geld en drugs in beslag genomen. De balans wordt in de loop van de dag opgemaakt. De politieteams werden tijdens de doorzoekingen ondersteund door politiehonden en zelfs een zogenaamde ‘geldhond’ die geld in woningen kan opsporen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×