Speciaal spreekuur voor hartpatiënten

Het Diaconessenhuis Leiden is gestart met een zogenaamde ‘rapid access poli’, ofwel een snelle toegang tot de polikliniek, voor hartpatiënten. Het speciale spreekuur is ontwikkeld in het kader van het landelijke kwaliteitsproject ‘Sneller Beter’. Patiënten met hartklachten die door hun huisarts worden doorverwezen naar het Diaconessenhuis, kunnen al binnen een week terecht op de polikliniek cardiologie. Het grote voordeel van het speciale spreekuur is dat de patiënt al binnen een paar uur weet waar hij aan toe is met zijn klachten, bovendien wordt het aantal bezoeken aan het ziekenhuis teruggebracht van meerdere naar één polibezoek en zo nodig kan de patiënt direct met een behandeling beginnen.

Voordat patiënten de cardioloog spreken komen ze eerst bij een verpleegkundige. Guus de Rotte, cardioloog: “De verpleegkundige is opgeleid om een aantal vragen te stellen en bepaalt welke onderzoeken er nodig zijn. Die onderzoeken worden voorafgaande aan het gesprek met de cardioloog gedaan: miscchien moet er een hartfilmpje gemaakt worden of een foto van de borstkas. De patiënt komt daarna bij mij of een van mijn collega’s. Wij bespreken direct de uitslagen en geven advies of starten met een behandeling.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×