Aanhouding na beroving

De politie heeft een 22-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het beroven van een 23-jarige Leidse. De Leidse deed aangifte bij de politie. De beroving vond plaats op de Hooigracht op zaterdag 10 februari, rond 04.00 uur. De vrouw liep vanaf een feestje naar haar woning. Onderweg kwam zij een man tegen. Omdat zij zich niet veilig voelde belde zij een vriendin. De man kwam echter op haar aflopen en pakte haar telefoon af. Hij rukte eveneens haar tas weg. Door de ruk aan haar tas kwam de vrouw ten val. De verdachte rende vervolgens in de richting van de Haven weg. De politie maakte een zoekslag in de omgeving en zagen een man die zich verdacht ophield en wegvluchtte. De man wist aan de agenten te ontkomen.

De agent dacht de man herkend te hebben. Het signalement van de man kwam overeen met het signalement van de verdachte. De verdachte kon in zijn woning worden aangehouden en worden overgebracht naar het bureau. De verdachte is positief herkend door het slachtoffer. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×