Vitrine over Dubois bij Naturalis

Vanaf 26 februari is in Naturalis een vitrine te zien die volledig gewijd is aan Eugène Dubois, de Nederlander die het gelijk van Darwin bewees. Naturalis beschikt over wat Dubois het bewijs voor een evolutionaire ontwikkeling van de mens noemt, namelijk het schedelkapje van de Javamens, ofwel de ontbrekende schakel. Dit stuk is ongeveer een miljoen jaar oud. In de speciaal ingerichte vitrine zijn onder andere krantenknipsels uit de tijd van Dubois te vinden, en een aantal instrumenten dat deze grondlegger van de paleoantropologie, gebruikte.

Reden van deze kleine tentoonstelling is het uitkomen van het boek ‘De ontbrekende schakel’ van auteur Pat Shipman. Dit boek is een biografie van Dubois geschreven door een antropologe die gebiologeerd door hem raakte.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×