Leerlingen ROC verzorgen dagbesteding Rijn en Vliet

Leerlingen van de opleiding Zorg en Welzijn van ROC Leiden gaan de zinvolle dagbesteding voor een deel van de bewoners van zorgcentrum Rijn en Vliet verzorgen. Op maandag 26 februari ondertekenden F. Roelofsen, directeur van de Zorg & Welzijn-opleidingen van ROC Leiden, en F. van Oosten, directeur van de leerafdeling van zorgcentrum Rijn en Vliet, Libertas Leiden, hiervoor een convenant. Hierin is vastgelegd dat leerlingen, onder begeleiding van medewerkers en docenten, activiteiten gaan uitvoeren met de deelnemers van de huiskamer, een groepsverzorging in het zorgcentrum. Naast de activiteiten gaan de leerlingen zich ook bezig houden met de begeleiding van de deelnemers en het verrichten van andere werkzaamheden op de afdeling.

De leerafdeling komt in de plaats van de praktijklessen die de leerlingen normaal in praktijklokalen op school krijgen. Zij helpen de deelnemers de dag goed door te komen. Zo lezen zij bijvoorbeeld de krant voor, doen samen huishoudelijke klusjes of een spelletje. Ook helpen zij de deelnemers met eten en drinken of de toiletgang.

Doelstelling van het project is dat het de leerlingen meer integratie tussen theorie en praktijk biedt. De medewerkers van Rijn en Vliet kunnen door de inzet van de leerlingen hun activiteiten uitbreiden en nog meer inspelen op de behoeften van de deelnemers. Uiteraard worden de leerlingen begeleid door docenten van ROC Leiden en medewerkers van Rijn en Vliet. Bovendien zal men ervaring krijgen met deze vorm van stage-invulling met als doel om de Leerafdeling ook in andere werkgebieden van Libertas Leiden te gaan opzetten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×