Nijpend tekort aan studentenhuisvesting

Momenteel zijn er in Leiden lang niet voldoende studentenkamers, aldus de Studentengroepering Leiden (SGL). De SGL heeft dit herhaaldelijk door middel van een rondvraag in de universiteitsraad kenbaar gemaakt. In deze rondvraag wijst de SGL erop dat er structurele maatregelen nodig zijn om het kamertekort van circa 1250 kamers, op te lossen. De groepering is van mening dat het College van Bestuur van de Universiteit Leiden en de Taskforce Studentenhuisvesting van de Gemeente moeten besluiten wie van hen de verantwoordelijkheid voor het oplossen van dit huisvestingsprobleem op zich neemt.

Het College van Bestuur heeft de SGL doorverwezen naar de gemeente. Om meer inzicht in de overlegstructuur te krijgen, heeft de SGL nu contact gezocht met de bestuursambtenaar van wethouder Witteman, die de Taskforce Studentenhuisvesting aanstuurt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×