Hoge opkomst bij verkiezingen in Leiden

Leiden had een hoge opkomst bij de Provinciale Statenverkiezingen. Maar liefst 56,93% van de Leidse stemgerechtigden bracht een stem uit. Dat was ruim 10% hoger dan het landelijke percentage van 46,3 procent. De PvdA is in Leiden de grootste partij geworden met ruim 20% van de stemmen op de voet gevolgd door de SP met ruim 19% en de VVD met ruim 18%. Op de vierde plaats eindigde in Leiden het CDA met ruim 13%, gevolgd door GroenLinks met ruim 12% van de stemmen. D66 scoorde 6% en de Christen Unie bijna 4%.

De Sociaal Liberale Partij van oud D66-raadslid Wouter Kuyper, haalde de minste stemmen, slechts 0,26% stemde op de SLP die overigens alleen in kiesdistrict Leiden meedeed.

In heel Zuid-Holland is het CDA de grootste partij geworden. De PvdA moest een flinke klap incasseren en leverde vier zetels in en houdt er 10 over. De VVD stijgt naar 12 zetels. De SP wist het zetelaantal te verdubbelen en ging van vier naar acht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×