Week van Nederland Schoon start in Leiden

Van 19 t/m 24 maart organiseert de Stichting Nederland Schoon voor het vijfde achtereenvolgende jaar de Week van Nederland Schoon, een landelijke actieweek die in het teken van zwerfafval staat. Binnen het thema zwerfafval staan dit jaar scholieren centraal. Leiden, Sneek, Wijk bij Duurstede, Aalsmeer en Meppel zijn de vijf gemeenten die dit jaar worden bezocht. De week wordt ook dit jaar weer afgesloten met de Landelijke Opschoondag. Waar vorig jaar 75 gemeenten de handen uit de mouwen staken, gaan dit jaar op 24 maart in maar liefst ruim 185 gemeenten vrijwilligers met bezems en prikstokken aan de slag om hun gemeente schoon te houden. Nederland Schoon is op deze afsluitende dag aanwezig in Schoonhoven.

De week gaat op 19 maart in Leiden van start staat met een rapwedstrijd over zwerfafval. Tijdens deze wedstrijd laten vier middelbare scholen hun rapkunsten zien op het podium aan het Stadhuisplein. De winnende act zal naar huis gaan met de Gouden Bezemsteel.

Dit jaar zal de Tjerk Ridderband tijdens de week in elke gemeente het speciaal door hen geschreven Nederland Schoonlied ten gehore brengen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×