Drie premières Scapino Ballet in Leidse Schouwburg

De voorstelling ‘Heartland’ biedt drie premières uit het hart van Scapino Ballet Rotterdam, gemaakt door de drie huischoreografen Ed Wubbe, Marco Goecke en Georg Reischl. Het resultaat is een boeiende voorstelling, waarin drie verschillende dansstijlen worden uitgevoerd, die de virtuositeit en veelzijdigheid van de Scapinodansers in al hun facetten laat zien. De drie choreografen zijn door de internationale pers in het gezaghebbende danstijdschrift Ballett/Tanz uitgeroepen tot dé nieuwe grote choreografische talenten.

De danskunst van Wubbe, staat voor een meesterlijke combinatie van klassieke technieken en het brutale losse van de moderne dans. Goecke beleefde onlangs zijn eerste première bij Scapino en haalde bij zijn debuut de koppen van alle grote kranten. Reischl verpakt een grote rijkdom aan bewegingen in een prachtige vormgeving en een intense sfeer.

Het programma ‘Heartland’ bestaat uit:

De Bruiden- Ed Wubbe.

Beautiful Freak – Marco Goecke.

Die Suche nach dem Kleid – Georg Reischl.

Woensdag 21 maart, aanvang 20.15 uur. Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 071 – 516 38 88 of via de website: www.leidseschouwburg.nl

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×