Knutselmiddagen in de Slaaghwijk

Kinderen uit de Slaaghwijk die graag willen knutselen kunnen op woensdagmiddagen voortaan terecht bij Irene Alberto, onder de jeugd beter bekend als tante Irene. Tante Irene vindt het belangrijk dat de kinderen van de straat zijn en iets te doen hebben. De afgelopen jaren kwamen veel kinderen bij haar thuis, om daar te knutselen en te spelen. Haar flat werd echter te klein voor de steeds groter wordende groep kinderen.

Irene en Edsel Coffie, een andere gedreven wijkbewoner, besloten zodoende op zoek te gaan naar een grotere ruimte. Zij gingen het gesprek aan met Kan wél! (een project van de Leidse woningcorporaties Ons Doel, Portaal en de Sleutels van Zijl en Vliet), de vereniging Afghaanse vrouwen en Leiden in kleur. Dankzij hun steun kan tante Irene een ruimte huren, knutselmateriaal kopen en de kinderen iets te drinken aanbieden. Bovendien kan een groepje kinderen tijdens de knutselmiddagen terecht in het Digitaal Lokaal Slaaghwijk, waar zij kunnen computeren. Afgelopen woensdagmiddag opende profvoetballer Madurode eerste knutselmiddag in de nieuwe ruimte. De knutselmiddagen vinden plaats in het gebouw van de Stichting Platform Vluchtelingen Organisatie aan het Eksterpad 6 en duren van 14.00 tot 16.00 uur. Alle kinderen uit de Slaaghwijk zijn welkom!

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×