Minder automobilisten met slok op achter het stuur

In de regio Hollands Midden is het aantal automobilisten dat minimaal twee keer per jaar met een paar glazen aclohol op achter het stuur kruipt gedaald. Dit blijkt uit een jaarlijks gehouden onderzoek naar de veiligheidsbeleving en het verkeersgedrag van automobilisten. Ten opzichte van 2005 daalde het percentage van veertien naar acht procent. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM). In Hollands Midden geeft acht procent van de automobilisten aan minimaal twee keer per jaar over de alcohollimiet heen te gaan, landelijk ligt dat percentage op tien procent.

Het percentage van de automobilisten dat in Hollands Midden bang is om met alcohol op aangehouden te worden ligt op twaalf procent, landelijk is dat zestien procent. Dit ligt waarschijnlijk aan het feit dat automobilisten in onze regio kennelijk minder vaak een alcoholcontrole hebben gezien.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×