CDA wil schoonmaakbeurt monumenten

CDA-gemeenteraadslid Moniek van Sandick heeft afgelopen dinsdag tijdens de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving vragen gesteld over de slordige staat van enkele monumenten in de stad. Het gaat met name om de Visfontijn, de Doelenpoort, De Gyselaarsbank en de herdenksteen voor Vander Lubbe. Het zou volgens Sandick mooi zijn als bij de start van het toeristenseizoen, de monumenten er verzorgd uit zouden zien. Wethouder Paul Jonas heeft toegezegd de monumenten schoon te hebben voordat de toeristen naar Leiden komen.

Sandick maakt zich ook zorgen over de kleinere monumenten in de stad zoals bijvoorbeeld de Gyselaarsbank op de kop van het Rapenburg: “Stenen zijn kapot en afgebroken en overal groeit mos en gras. En dan laat ik het zwerfvuil nog achterwege. Ook de Doelenpoort vlakbij het Lak-theater is zo’n voorbeeld. Het verf bladdert al geruime tijd af en de letters zijn inmiddels onleesbaar door de groene aantasting. Juist dit soort monumentjes maken Leiden uniek en dus verwacht ik van de wethouder dat hij actie onderneemt.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×