Leiden heeft geen probleemwijken

De wijken Groenoord, Noorderkwartier de Kooi en Leiden Zuid-West behoren niet tot de probleemwijken van Nederland. Dat concludeert het college uit het feit dat deze wijken niet voorkomen op de lijst van probleemwijken, die minister Ella Vogelaar gistermiddag presenteerde in het kader van het project van probleemwijk naar prachtwijk. Dit houdt echter wel in, dat er geen aanvullende financiële middelen beschikbaar worden gesteld om deze wijken leefbaarder te maken.

Toch zal het college er hard aan blijven werken om bovengenoemde wijken om te toveren tot prachtwijken. Zo hebben de gemeente Leiden, diverse woningcorporaties en andere organisaties een aantal activiteiten ontwikkeld, dat de sociale problematiek in Leiden-Noord moet oplossen. Hierbij valt onder meer te denken aan het realiseren van aantrekkelijke woonmilieus met nieuwe woonproducten en het vergroten van wederzijds respect. Dit zijn hoofddoelen uit het Wijkontwikkelingsplan Leiden-Noord 2010. In Leiden Zuid-West wordt al enkele jaren hard gewerkt aan de uitvoering van het Wijkontwikkelingsplan ‘Mozaïek Zuidwest’, dat fungeert als een integraal toekomstperspectief voor deze wijk.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×