Gratis naar monumentale film 'Au bonheur des dames'

In het Lipsius gebouw zal de monumentale film: ‘Au bonheur des dames’ (1929) vertoond worden, begeleid door live muziek van studenten van de Faculteit der Kunsten van de Universiteit Leiden. De muziek staat onder leiding van dirigent en componist Gabriel Thibaudeau uit Canada. Het thema van deze interessante film wordt gevormd door de talloze werkzoekenden, die rond 1900 naar de grote steden trokken ten tijde van de industriële revolutie, een periode die tevens samenviel met de uitvinding van ‘de film’. Deze grote steden groeiden uit tot ware metropolen en er kwam een nieuw levensgevoel op, kenmerkend voor de vroege twintigste eeuw: opwindend, confronterend, maar ook beangstigend.

Filmers registreerden het massale leven in de stad als een machine, maar het decor van de metropool diende ook als achtergrond voor dramatische verhalen. In ‘Au bonheur des dames’ trekt een weesmeisje naar de stad om te werken in de winkel van haar oom. Een groot warenhuis aan de overkant verplettert echter alle concurrentie in de buurt. Deze film wordt gedraaid als afsluiting van de collegereeks ‘Big City’. ‘De metropool in de film’ van Cobi Bordewijk, Theater en Filmwetenschap in samenwerking met het Studium Generale.

Voorstelling: 29 maart. Voor het programma zie: www.theater-filmwetenschap.leidenuniv.nl

De toegang is gratis. Kaarten  kunnen aan de balie van het LAKtheater gereserveerd, telefoon: 071-5214890 of via de website: www.laktheater.nl

LAKtheater, Cleveringaplaats 1, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×