Aantal internetaangiftes van strafbare feiten stijgt

Sinds 2004 hebben Nederlanders de mogelijkheid om via internet aangifte te doen van een aantal strafbare feiten. Hiervan wordt dankbaar gebruik gemaakt. Zo bedroeg het aantal digitale aangiftes in 2006 8633, 20% van het totale aantal aangiftes. 757 van deze aangiftes betroffen vernielingen, een stijging van het aantal internetaangiftes rond dit delict ten opzichte van 2005. Internetaangifte kan niet van alle strafbare feiten gedaan worden. Het is mogelijk indien het gaat om relatief eenvoudige delicten, waarbij niet bekend is wie de dader is. Van dergelijke strafbare feiten kan sinds begin 2006 ook telefonisch aangifte worden gedaan. Dit kan door te bellen naar 0900-8844.

Afhankelijk van de aard van de aangifte wordt de aangever over het verloop van het onderzoek op de hoogte gehouden. Iedereen die aangifte doet, levert een belangrijke bijdrage aan het werk van de politie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×