Frits van Oosten neemt afscheid van bewoners Rijn en Vliet

Vrijdag neemt Rijn en Vliet-directeur Frits van Oosten in de recreatiezaal afscheid van de bewoners van verzorgingstehuis Rijn en Vliet. Na 24 jaar als directeur verbonden te zijn geweest aan het centrum voor ouderen Rijn en Vliet aan de Aaltje Noordewierlaan gaat Frits van Oosten per 1 april 2007 weg bij deze zorginstelling. Bewoners en medewerkers warwen al eerder per brief op de hoogte gesteld van het besluit van Van Oosten. Totdat er een nieuwe directeur is aangesteld blijft Van Oosten actief voor Rijn en Vliet. Bovendien blijft hij zich als lid van het bestuur van Libertas inzetten voor Rijn en Vliet.

Begin dit jaar ging de directeur van Zijloever, Ton Kohlbeck, met pensioen. Hoewel er nu binnen Libertas Leiden nog vijf directeuren actief zijn, wil de organisatie dit aantal terugbrengen tot vier directeuren voor de hele stad. Er komt dan één directeur per werkgebied Noord, Oost, Zuid en West. Van Oosten wordt de nieuwe directeur voor het rayon Noord, dat Leiden-Noord, de Kooi en de Merenwijk omvat. Van Oosten volgt Kohlbeck op. Bovendien zal gestart worden met thuiszorg in Leiderdorp. In Leiden-Noord zal naast de bestaande thuiszorg ook een kleine intramurale voorziening voor welzijnswerk door Van Oosten worden gerealiseerd.

Ook de directeur van het Van der Willigenhof, mevrouw Joke Korterink, gaat dit jaar met pensioen. Voor Rijn en Vliet, de Parelvissers en het steunpunt aan de Brahmslaan zal per 1 oktober 2007 een nieuwe directeur aangesteld worden voor het hele werkgebied Zuid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×