Eric Vaarzon Morel, foto: PR

Op zoek naar 'Oosterse wortels' van Spaanse Flamenco

Eric Vaarzon Morel is een van de grootste flamencogitaristen in ons land, die in de pers geprezen wordt om zijn “fabelachtige instrumentbeheersing” en zijn “ritmische notenregens”. In het programma ‘Santinera Flamencomania’ zoekt Vaarzon Morel, samen met violist Oene van Geel, naar de ‘Oosterse wortels’ van de Spaanse Flamenco. Vaarzon Morel trekt veel aandacht met zijn grensverleggende improvisaties en composities, waarbij hij Flamenco mengt met andere genres. Ook violist van Geel speurt graag in muzikale grensgebieden en staat bekend om de uitzonderlijke geluidseffecten die hij uit verschillende instrumenten weet te ontlokken. Volgens de pers zijn Van Geels improvisaties “zo eigentijds en virtuoos dat ze nauwelijks te benoemen zijn”.

De Waag, Woensdag 4 april, aanvang 20.15 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×