Hardrijders gespot

In maart is er met de mobiele radarwagen een groot aantal snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal zijn er 33621 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 1582 te hard reden. Dat komt neer op een percentage van 4,70. Een haastige automobilist die over de Ommedijkseweg reed, maakte het het bontst. Hoewel op deze weg een maximumsnelheid van 60 km per uur geldt, scheurde hij daar met een snelheid van 102 km per uur overheen. Op de Ommedijkseweg en Haagweg werd het grootste aantal snelheidsovertreders gemeten.

De vaste meetposten in Leiden en Voorschoten registreerden 278 voertuigen die niet voor het rode verkeerslicht stopten. 249 voertuigen reden te hard. Een automobilist die met 104 km per uur over de Churchilllaan jakkerde, was hier het toppunt. Of het in beide gevallen om dezelfde automobilist gaat, is bij de redactie niet bekend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×