Scott Hamilton, foto: PR

Scott Hamilton op veler verzoek terug in de Burcht

De Amerikaanse tenorsaxofonist Scott Hamilton speelt op veler verzoek, samen met het Rein de Graaff Trio, weer in de Leidse Burcht. Hamilton is opgegroeid met de jazz van grootheden als Ben Webster, Duke Ellington en Lester Young en werd eind jaren zeventig door critici en fans ingehaald als een groot vertolker van de nieuwe klassieke jazzmuziek. Hamilton heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld binnen de ‘mainstreamjazz’. Pianist Rein de Graaff heeft in Nederland, maar ook in de VS naam gemaakt. De Graaff maakte tournees door Nederland, Belgie en Duitsland met vele bekende Amerikaanse blazers, zoals Sonny Stitt, Dexter Gordon, Johnny Griffin en Eddie Lockjaw Davis.

Ook de andere leden van het Rein de Graaf Trio hebben hun sporen in de jazz verdiend: Bassist Marius Beets zet de traditie van Ray Brown voort. Beets is lid van de Beets Brothers en treedt regelmatig op met Rita Reys. Drummer Erik Ineke speelde met veel Amerikanen en heeft in het voorjaar 2006 zijn formatie Eric Ineke’s JazzXpress opgericht.

Vanwege de grote belangstelling is de voorverkoop bij de Plaatboef reeds gestart.

Zondag 15 april, aanvang 15.00; meer info: www.deburchtleiden.nl

Burcht Tuinzaal, Burgsteeg 14, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×