Visfontein ontdaan van winterjas

Komende maandag wordt de Visfontein aan de Vismarkt ontdaan van zijn zogenaamde winterkist. Deze beschermt de fontein al sinds 1872 tijdens de winter en het weghalen van de kist is altijd een spectaculair moment. In vroeger tijden werd de Visfontein gebruikt om de vis die werd verkocht op de vismarkt schoon te maken. Om aan schoon water te komen werd regenwater in een bassin op de Burcht verzameld, dit liep via een speciale leiding onder de huizen en de Nieuwe Rijn door naar de fontein.

De visfontein werd in 1693 op de Vismarkt aangelegd. De gemeente wil de historische aanblik van Leiden zoveel mogelijk in stand houden en vindt het behoud van de fontein belangrijk

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×