‘Knoppenwinkel’ komt Leidse senioren te hulp

Leidse ouderen die moeilijkheden hebben met de bediening van hun elektronische apparaten kunnen binnenkort weer terecht bij de knoppenwinkel. De komst van de knoppenwinkel uit de regio Vijfherenland/Leerdam naar Leiden wordt mogelijkheid gemaakt dankzij de hulp van stichting RADIUS. Hiertoe wordt in twee wijken samengewerkt met de Leidse Welzijns Organisatie (LWO) en in de Leidse Binnenstad met de Openbare Bibliotheek Leiden (OBL). De toegang is gratis. In april en mei verzorgt de Knoppenwinkel op verschillende locaties een presentatie vol nuttige tips en uitleg over de bediening van diverse apparaten.

Als u wilt kunt u vragen stellen en oefenen met pinnen en chippen. U kunt ook uw eigen apparaat of een gebruiksaanwijzing meebrengen of advies vragen over de aanschaf van een nieuw apparaat. Er is ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen! De mensen van de mobiele Knoppenwinkel kunnen u adviseren over de diverse mobiele telefoons en de wirwar aan abonnementen. Waar moet u op letten bij de keuze van een ‘nieuwe generatie’ televisie en wat zijn de mogelijkheden van internet en kabel?

Op woensdag 18 april kunnen senioren terecht van 10 tot 12 uur in Dienstencentrum Zijloever, Lage Rijndijk 129. Graag van te voren aanmelden bij Delia Ginkel tel. 7074200. Op donderdag 19 april kunnen senioren terecht van 10 tot 12 uur in de Mors, in het buurtcentrum Morschwijk Topaaslaan 19. Op donderdag 19 april kunnen senioren van 2 tot 4 uur in het buurtcentrum Vogelvlucht, Boshuizerlaan 5 te Leiden, terecht met hun vragen. Op maandag 7 mei bevindt de mobiel knoppenwinkel zich van 10 tot 12 in de Burchtzaal van de Openbare Bibliotheek Leiden, Nieuwstraat 4. Aanmelden bij RADIUS 7074200. Op maandag 7 mei bevindt de mobiel knoppenwinkel zich van 2 tot 4 uur in het Vijf Hovenhuis, Hoflaan 169. Leidenaars met Indische banden zijn speciaal welkom bij deze bijeenkomst! Graag van te voren aanmelden bij Stichting RADIUS Karin Verheij tel. 071- 7074200.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×