Renate Dorrestein nieuwe gastschrijver universiteit

Renate Dorrestein (1954) is de nieuwe gastschrijver aan de Universiteit Leiden. Vanaf september 2007 geeft zij een werkcollege creatief schrijven. Ook wil zij met studenten onderzoek doen naar het nut van het lezen. In twee openbare vraaggesprekken zal zij haar mening geven over vrouwenstudies en over medische ethiek. In november houdt zij de Albert Verwey-lezing onder de titel ‘De lezer als bondgenoot van de schrijver’. Renate Dorrestein schrijft over aangrijpende onderwerpen op een lichtvoetige, ironische manier, met veel humor en absurditeiten. Door subtiele aanwijzingen en suggesties maakt ze haar boeken spannend.

Het gastschrijverschap is sinds 1985 aan de Leidse Universiteit gevestigd. Het is een samenwerkingsverband van de universiteit met NRC Handelsblad. Het gastschrijverschap biedt studenten en docenten de mogelijkheid om in aanraking te komen met een schrijver of schrijfster van naam, iemand die zelf literatuur maakt en die gewend is op een andere manier om zich heen te kijken en te formuleren dan aan de universiteit gebruikelijk is. De duur van het gastschrijverschap is in de regel drie maanden per jaar. 

De eerste vijf gastschrijvers waren: Gerard Reve, Judith Herzberg, Frans Kellendonk, Andreas Burnier en Maarten ‘t Hart.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×