Mayflower Night in de Pilgrim Archives Leiden

Op dinsdag 22 mei organiseert het Regionaal Archief Leiden in samenwerking met The Mayflower Bookshop van 19.30 tot 21.30 uur op Vliet 43 een avond gewijd aan de Pilgrims. Aanleiding voor deze Mayflower Night is de herdruk van Newcomers in an old city. The American Pilgrims in Leiden, 1609-1620 van J. Kardux en E. van de Bilt over het verblijf van de Pilgrims in Leiden. Deze groep Engelse geloofsvluchtelingen verbleef enkele jaren in de Sleutelstad voordat een deel van hen naar Amerika vertrok om daar een nieuw bestaan op te bouwen.

Tijdens de Mayflower Night worden korte Engels- en Nederlandstalige rondleidingen gegeven door de Pilgrim Archives Leiden. Deze worden verzorgd door historicus C. van Rey, vaste rondleider in de Pieterskerk en S. Suèr, educatief medewerker van het Regionaal Archief Leiden. Daarnaast is er een doorlopende voorstelling van divers beeldmateriaal. The Mayflower Bookshop zal op deze avond boeken verkopen over de Pilgrims en hun reis op het schip Mayflower.

De bezoeker kan die avond Newcomers in an old city tegen gereduceerd tarief aanschaffen (prijs: € 15,- i.p.v. € 16,50). Beeldend kunstenaar Nienke Raven zal enkele aquarellen met lente- en zomerbloeiers exposeren. Zij heeft zich laten inspireren door de botanische Mayflower. De Pilgrim Archives Leiden, een vaste tentoonstelling over het verblijf van de Pilgrims in Leiden, zijn een onderdeel van het Regionaal Archief Leiden. Het Regionaal Archief Leiden beheert ongeveer zes strekkende kilometer archief. In met name het Stadsarchief, het Rechterlijk Archief en het Notarieel Archief hebben de Pilgrims van 1609-1620 hun sporen nagelaten. De archiefpresentatie in de Pilgrim Archives is hierop gebaseerd. The Mayflower Bookshop is een onafhankelijke, Engelstalige boekhandel, gevestigd op Hogewoerd 107 in Leiden. Eigenares is Ans van Hille.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×