Inkoop 3 octoberharingen geen enkel probleem

Haringcommissaris Schulpen heeft nu al beslag weten te leggen op een puike partij nieuwe haring van de Katwijkse firma Ouwehand. Hij vertelde dat vrijdagavond ten overstaan van de ledenvergadering van de 3 Octobervereeniging in Holiday Inn. Hoewel de haring momenteel niet zo snel groeit zal dit gegeven geen enkele invloed hebben op de gratis uitdeling van Haring en Wittebrood. Hoe dan ook, het koningsnummer van de viering van Leidens Ontzet zal op geen enkele manier in gevaar kunnen komen. De inschrijving voor de feestgave en de Hutspotmaaltijd is overigens op 20 september in het Waaggebouw. Ook de receptuur van het Geusje, de Leidse opvolger van het wittebrood,  zal nog verder worden verfijnd.   

Vorig jaar werd aan de uitdeling van Haring en Wittebrood een bedrag van 39.000 euro gespendeerd.

Hoewel het aantal hutspotmaaltijden de grenzen van wat logistiek mogelijk is lijken te naderen is het bestuur van de 3 Octobervereeninging niet van plan hier een maximumlimiet aan te verbinden.    

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×