Afscheidstentoonstelling directeur Lakenhal

Jetteke Bolten die gedurende 17 jaar directeur van Stedelijk Museum De Lakenhal was, neemt dit jaar afscheid van het museum. Dit afscheid gaat zeker niet onopgemerkt voorbij. Bol organiseert namelijk een tentoonstelling genaamd Mijn laatste oordeel. Deze museumbrede tentoonstelling bestaat uit een groot aantal aanwinsten die De Lakenhal tijdens haar directeurschap in bezit kreeg en die voor Bolten een speciale betekenis hebben. Deze objecten zijn in samenhang met andere museumstukken verspreid door De Lakenhal te bewonderen. Er zijn onder andere presentaties te zien van werken van Jan Andriesse gecombineerd met Harm Kamerlingh Onnes, Michael de Kok gecombineerd met Jan van Goyen en Allart Lakke met Lucas van Leyden en Rembrandt.

Veel van de gepresenteerde werken worden normaalgesproken niet in het museum tentoongesteld, omdat er geen vaste presentatieruimte voor de stukken beschikbaar is. Met de tentoonstelling pleit de scheidende directeur voor de gelijkwaardigheid van oude en moderne kunst, iets wat zij zeer belangrijk vindt. De tentoonstelling is van 1 juni tot 2 september te zien. Ook De Lakenhal in Scheltema besteedt aandacht aan het afscheid van Bolten. Dit gebeurt door middel van het luisterproject Stil genoegen. Deze tentoonstelling bestaat uit tekeningen op felgekleurde textiel en beeldhouwwerken Frans de Wit. Deze tentoonstelling is van 1 juni tot 29 juli te bewonderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×